Meghívó az „Egy Jó Kezdet” (A Good Start) program nyíregyházi megnyitójára

A Roma Oktatási Alap, az „Egy Jó Kezdet” (A Good Start) című uniós  projekt konzorcium vezetője szeretettel meghívja Önt a szeptember 10-i megnyitó ünnepségre, melyet a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakközépiskolában tart.

A Roma Oktatási Alap, az „Egy Jó Kezdet” (A Good Start) című uniós  projekt konzorcium vezetője szeretettel meghívja Önt a szeptember 10-i megnyitó ünnepségre, melyet a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakközépiskolában tart.

A találkozót Markovics Attila, a Nyíregyházi Önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sportirodájának vezetője, valamint  Dr. Felföldi Botond, a Szatmári Kistérségi Társulás munkaszervezetének vezetője nyitja meg. A délután folyamán számos szakértő szólal majd fel a koragyermekkori nevelés és fejlesztés témakörében.
Bemutatkoznak a projekt magyarországi partnerei, így „Meséd” című programjával az Egység a Különféleségben Alapítvány, az “Egy Jó Kezdet” program tréninggel a Nemzetközi Lépésről Lépésre Alapítvány, a Nyíregyházi Főiskola – Pedagógusképző Kar és a Gazdasági és Társadalomtudományi Kara valamint a Remény Egy Jobb Jövőért Országos Karitatív Egyesület.

Megnyitó ideje: 2010. szeptember 10-én 13.00-16.00 Helyszín: Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskola,
Nyíregyháza Semmelweis u. 15.

Az esemény nyilvános, melyre örömmel vesszük regisztrációjat Báder Erzsébetnél, a Roma Oktatási Alap kommunikációs asszisztensénél. Várjuk jelentkezését 2010.09.09. délelőtt 11-ig az ebader@romaeducationfund.org emailcímen vagy a 06 30 544 97 21-es mobilszámon.

Háttérinformáció:

A Roma Oktatási Alap (Roma Education Fund – REF) legfőbb célja a romák és nem romák között meglévő oktatásbeli különbségek csökkentése olyan projektek, kutatások és oktatáspolitikai intézkedések segítségével, melyek támogatják a romák minőségi oktatását, az oktatási rendszer deszegregációját.
2010 a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve.
Ennek jegyében kerül sor az Európai Unió támogatása révén a 0-6 éves korú gyermekek kora gyermekkori fejlesztését célzó “A Good Start” – “Egy Jó Kezdet” pilot program megvalósítására. A program22 hónap alatt 2 millió Euró felhasználásával a helyi adottságokhoz alkalmazkodó mintaprojektek révén 4 országban, Szlovákiában, Romániában, Macedoniaban és Magyarországon összesen 16 településen valósul meg. A program végén a 4 országban összesen több mint 4000 kisgyermek és családjaik eredményes bevonása, támogatása a cél.

Magyarországon a tanév kezdetével Nyíregyházán és a Mátészalkai kistérség öt településén, Hodászon, Nagydoboson, Nagyecseden, Mátészalkán és Ópályiban indulnak el az egyes programrészek. A későbbi általános iskolai sikeresség érdekében kezdődik a kora gyermekkori fejlesztés, az óvodáztatás támogatása, a közösségre, a családokra építve az édesanyákkal, az óvodákkal és egyéb szakmai szervezetekkel való együttműködés.